Bospeensalade met pecannoten, rozijnen, spekjes en honing

Door Jamilla

Soms besef je je vlak voor etenstijd dat je eigenlijk nog geen boodschappen hebt gedaan.. Vervolgens weet je dat je ook geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan.

Ik had (weer eens) zo’n moment ..

Je besluit dan maar een lauwwarme “leftoversalade” te maken.. Dit keer 1 met bospeen, pecannoten, rozijnen, spekjes en honing. Het mooiste er aan is natuurlijk dat je de resten niet weg hoeft te gooien.. Als blijkt dat het ook nog eens een te gekke combinatie is dan kan mijn momentje niet meer stuk!

Pin Rate

Ingrediënten

  • 400 gram geschrapte bospeen in stukjes
  • 100 gram spekreepjes
  • 75 gram rozijnen geweld
  • 50 gram pecannoten
  • 1 eetlepel honing ik gebruikte bloemenhoning van de lidl
  • peper & zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de schone peen in stukjes (ongeveerd 1 cm dikte) en kook deze in wat gezouten water voor ongeveer 5 a 6 minuten. Giet de peen vervolgens af en laat de boel uitlekken in een vergiet.
  • Rooster vervolgens de pecannoten in een droge koekenpan en leg deze nadien apart.
  • Bak de spekjes uit tot ze de gewenste knapperigheid hebben en voeg deze, na het bakken, toe aan de stukjes peen (in het vergiet dus).
  • Meng vervolgens de gewelde rozijnen, de geroosterde pecannoten, de uitgelekte spekjes en bospeen samen met een eetlepel honing door elkaar in een ruime schaal.
  • Voeg, naar smaak, nog wat zout en peper toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Eet smakelijk!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!