Brioche broodjes met walnoot, rozijnen en chocola

Dit is wel even een receptje waarbij je de dag van de voren moet beginnen, maar dan heb je de volgende ochtend wel heerlijke verse brioche broodjes. Want ’s ochtends hoeven ze eigenlijk alleen nog gebakken te worden. En verser kan je ze niet hebben!
Ik moet wel zeggen dat ze warm uit de oven het lekkerst zijn. Een heerlijke laag roomboter erop… dan zijn ze perfect!

Deze brioche broodjes zijn wat zoeter en hebben eigenlijk geen beleg nodig. Er zit genoeg smaak in. Mede dankzij de walnootjes, rozijnen en chocola. Ze zijn aanwezig, maar niet te. Je proeft ook echt het luchtige zoete broodje. Wat wil je nog meer?

Zelfs mijn kleine meisje Tess heeft er heerlijk van gesmikkeld, oké, wel een versie zonder nootjes. Ik weet zeker dat de kids zullen smikkelen aan het (paas) ontbijt.

Dit recept is goed voor ongeveer 8 kleine broodjes ter grootte van een muffin vormpje. Ik heb siliconen vormpjes gebruikt, die hoef je niet in te vetten en ze glijden er makkelijk uit. Je hebt kans als je papieren vormpjes gebruikt, het broodje wat eraan plakt.

 

 

Print

Brioche broodjes met walnoot, rozijnen en chocola

Ingredienten:

  • 250 gr Bloem
  • 3 el Suiker
  • 2 Eieren
  • 1 zakje Vanille suiker
  • 1/2 zakje Gist
  • 50 gr Rozijnen
  • 25 gr Walnoten grof gehakt
  • 50 gr Melk chocolade gehakt
  • 50 ml Warm water
  • 1 mp Zout

Instructies:

  1. Mix de eieren met de suikers door elkaar. Los de gist op in het water en voeg dit toe aan de eieren. Mix samen goed door. Doe beetje bij beetje ook de bloem en het zout erbij.

  2. Als laatste doe je de gehakte chocola, walnoten en rozijnen erdoor en mix ook dit goed door het deeg. Zet het deeg afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast. (Afdekken kan met huishoudfolie)

  3. Na 8 uur of de volgende ochtend : 

    Kneed het deeg goed door en verdeel het deeg in 8 bolletjes a 70 gram. Leg de bolletjes in de vormpjes en dek dit nog ongeveer 30-60 minuten af.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden

    Verwarm de airfryer voor op 180 graden

  5. Oven: Bak de broodjes op 180 graden in ongeveer 25 minuten gaar.

    Airfryer: Bak de broodjes op 160 graden in 15 minuten gaar.

Geef een reactie