Choco fudge met kokos | Low carb | Vetbommetje

Choco fudge met kokos | Low carb | Vetbommetje

In dit recept ga ik toveren, althans, zo voelde het. Want wist je dat je van een zakje geraspte kokos heerlijke kokosboter kan maken? Nee precies, wist ik ook niet. Het enige wat je hoeft te doen is de geraspte kokos in een hakmolen fijn te malen. Want net zoals pinda’s geeft kokos ook een olie af wanneer het fijn gemalen wordt. Wanneer je lang genoeg door maalt, zal je zien dat de kokos steeds vloeibaarder wordt. En precies op het moment dat je denkt, dit gaat niet lukken… Tadaa! Kokosboter. (Dus niet te snel opgeven)

Koolhydraatarme fudge

Ik maakte al eerder een koolhydraatarme fudge, die ontzettend lekker was. Maar ook deze versie is weer een toppertje. Vooral als je dol bent op kokos en of Bounty. Uit dit recept haal ik makkelijk 20 stukjes. Zeker als je de massa in een ovenschaal stort waardoor je stukjes niet al te dik worden. De voedingswaarden per stukje zijn als volgt:
Koolhydraten: 0.8gr
Eiwitten:          1gr
Vetten              9gr

Zoals je ziet is dit een flink vet bommetje. Prima dus om wat extra vetten binnen te krijgen als je koolhydraatarm eet. Dit komt mede door het vet wat in kokos zit. Namelijk 65 gram per 100 gram!

Kokosboter

Kokosboter is redelijk vloeibaar op kamertemperatuur. Je kan het in de koelkast bewaren, maar dan is het echt ontzettend hard! Kokosboter kan je ook lekker door je kwark lepelen met wat cacaopoeder. Of door de koffie schijnt ook lekker te zijn! De fudge kan je wel af gesloten in de koelkast bewaren, wanneer je het eet, smelt het vanzelf.

Print

Choco fudge met kokos

Ingredienten:

  • 300 gr geraspte kokos ongezoet
  • 60 gr roomboter
  • 5 gr cacaopoeder ongezoet
  • 1 scheutje vanille aroma
  • zoetstof naar smaak bijv. Kruidvat

Instructies:

  1. Doe de kokos in de hakmolen en blijf net zolang malen totdat er een vloeibare massa is ontstaan. Dit kan echt wel even duren. Geef niet op 🙂

  2. Pak een pannetje en doe 200 gram kokosboter* . Doe daar ook de roomboter bij in en zet het vuur zachtjes op. Zorg dat het goed gemengd is en zet het vuur uit. 

  3. Voeg de cacao poeder, vanille aroma en zoetstof naar smaak toe en roer dit goed door.

  4. Doe in je ovenschaal wat folie zodat je de fudge er makkelijk uit krijgt. Als je siliconen vormpjes gebruikt hoeft dat niet.

  5. Laat afkoelen, dek het af en zet voor een paar uur in de koelkast. Zodra alles gestolt is, kan je stukjes snijden en natuurlijk proeven!

*Zoals je ziet gebruik je niet alle kokosboter. De overige kokosboter kan je lekker door bijv. kwark lepelen. 

2 reacties

  1. Hoi Jamilla,
    Hoe lang ben je ongeveer bezig met de hakmolen en wat voor hakmolen gebruikte jij?

    1. Author

      Hoi Linda! Ik ben er wel een minuut of 10 mee bezig!
      Ik heb de russel hobbs desire 20320-56. Hele fijne machine 🙂

Geef een reactie