Chocolade peer flapjes

 chocola peer flapjes.jpegWe kampen met een peer overschot. Nee niet bij ons in de keuken, maar in Nederland. Door een record oogst. Maar wie gaat dit opeten? In tegenstelling tot appel, eten Nederlanders 70% van de peren niet zelf op. Om het overschot te verkleinen, een lekker receptje met peer, chocola en peacannootjes. Als we nou allemaal een lekkere schaal van deze chocolade peer flapjes maken, dan zijn we zo door alle peren heen. (Haha;))

Ohja, deze hapjes zijn perfect voor in de airfryer. Je hoeft geen folie of bakpapier te gebruiken ze flapjes laten vanzelf los. Natuurlijk kunnen de flapjes ook in de oven.

Vind jij het leuk om lid te worden van mijn testpanel? Meld je dan hier aan.

flower doodles

Print

Chocolade peer flapjes

Aantal: 10 hapjes

Ingredienten:

  • 1 Peer
  • 2 el Honing
  • 1 handje Peacan nootjes (of walnoten)
  • 5 plakjes Bladerdeeg
  • 1 reep Pure chocola

Instructies:

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ze diagonaal door (schuin)
  2. Schil de peer en snijd deze in kleine stukjes. Ook de nootjes verkruimel je tot kleine stukjes.
  3. Doe de peer, nootje en honing en een kom en roer goed door.(Bewaar nog wat nootjes voor de versieren) Door de peer zal en vocht vrijkomen. Dit kan je afgieten. Of even in een vergiet leggen. Doe je dit niet, dan zal je bladerdeeg hapje heel klef worden.
  4. Leg een schepje mengsel op de bladerdeeg plakjes en vouw deze in een driehoek dicht. Je kan met een vorkje een patroontje op de rand drukken.
  5. Doe de flapjes 8 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180 graden. Laat ze daarna afkoelen op een schaal of rekje.
  6. Wanneer de hapjes afgekoeld zijn, smelt je de chocola in een pannetje. Let op dat het niet te hard gaat en blijf roeren! Dip de puntjes van de flapjes in de chocola en bestrooi met wat nootjes. Leg de flapjes terug en laat de chocola stollen.

Geef een reactie