courgette gevuld met chorizo

Door Jamilla

Deze courgette gevuld met chorizo, ricotta en kaas is een prima lunch. In mijn eentje heb ik 6 gevulde stukjes gegeten. (Dat was 1 hele courgette) Zo kom je dus makkelijk aan voldoende groentes op een dag 🙂

Ik heb dit recept niet alleen in de airfryer gemaakt maar ook in de oven. Het kan dus beide. Er passen makkelijk 6 stukjes in mijn airfryer (Philips XL)


Eet je koolhydraatarm? Dan is dit recept prima geschikt!


De stukjes courgette hol je eerst uit, zodat je deze stukjes kan vullen. De stukjes die ik eruit haal, snijd ik fijn en meng ik met de chorizo en de rest van de ingrediënten. Je kan de courgette stukjes prima vullen en er een bergje opleggen.

Wil je het helemaal afmaken? Strooi er dan wat pijnboompitjes over. Het hoeven er niet veel te zijn, het geeft voldoende smaak af. (Let op; pijnboompitjes zijn niet koolhydraatarm)

Gevulde courgette met chorizo

Pin Rate

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 50 gram chorizo
  • 40 gram ricotta
  • 30 gram geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, of de airfryer op 180 graden.
  • Snijd de kontjes van de courgette af en snijd de courgette in gelijke stukjes. Ik haalde er 6 ongeveer gelijke stukjes uit. (Ze mogen best een cm of 3 dik zijn. 
  • Leg de stukjes neer en wip er met een klein lepeltje het binnenste eruit. Laat nog wel een bodem zitten, anders valt het er allemaal weer uit. Leg de stukjes nog even opzij.
  • Snijd de stukjes die je er uit hebt gehaald in kleine stukjes. Doe dit ook met de chorizo. Doe de stukjes samen in een bakje met de ricotta en de geraspte kaas. Meng dit goed door.
  • Vul de courgette stukjes met het mengsel. 
  • Bak in de oven af in 20-25 minuten 
    Bak in de airfryer af in 10 minuten. (Kan gewoon in het mandje)
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!