Crunchy plaatkoek met perzik | Oven of Airfryer |

Ofwel Prutta Perzikka zoals Sabine het noemde. Want ik iets heel lekkers gemaakt, maar ik wist het even geen naam te geven. Maar crunchy plaatkoek met perzik is absoluut een prima verwoording. Het is eigenlijk net geen koek, maar ook niet helemaal een cake. Gevuld met perziken. Die je overigens best uit een blik kan toveren voor dit recept. Dat heb ik ook gedaan. Ik had zin in iets zoets en dit blik stond in de voorraad kast. Het deeg is vrij simpel en basic en heb je eigenlijk (gok ik) wel in huis.

Dit recept kan je in de airfryer of oven maken. In mijn geval heb ik een langwerpige vorm gebruikt die niet in de airfryer past. Dus in de oven gemaakt. Gebruik een kleiner schaaltje en bak het in 2x als je de airfryer gebruikt.

 

Crunchy plaatkoek met perzik

Ingredienten:

  • 200 gr Bloem
  • 150 gr Suiker 100gr & 50gr.
  • 1 mp Bakpoeder
  • 1 mp Zout
  • 120 gr Roomboter
  • 1 Ei
  • 1 blik Perziken a 850 gram 480 gram uitlek gewicht
  • 2 tl Maizena
  • Boter/olie om in te vetten

Instructies:

  1. Meng de bloem, 100gr suiker, bakpoeder en het zout door elkaar.

  2. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan de bloem. Kneed het met je handen tot een kruimelig deeg.

  3. Roet het ei door elkaar en giet hiervan de helft bij het deeg. Kneed het goed door.  (De andere helft van het ei heb je niet nodig)

  4. Vet de bakvorm of schaal in en druk de helft van het deeg op de bodem. 

  5. Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwarm de airfryer voor op 165

  6. Laat de perziken goed uitlekken en snijd deze in reepjes en meng ze met de 50 gram suiker en de maizena. Roer dit goed door.

  7. Leg de Perziken boven op het deeg. Verdeel het goed.

  8. Verkruimel de rest van het deeg over de perziken.

  9. Bak de plaatkoek in de oven op 190 graden in ongeveer 40 minuten krokant. In de airfryer duurt dit zo'n 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *