Crunchy hazelnoot koek | koolhydraatarm

Door Jamilla

Een simpel receptje, die je makkelijk en snel kan maken. Je hebt daarvoor wel hazelnootmeel of hele hazelnoten + een goede blender of keukenmachine nodig.

Ik kocht het hazelnootmeel bij de Kaufland in Duitsland. Een zakje van 200 gram, de prijs weet ik helaas niet meer. Maar dat zal niet al te duur geweest zijn.

Mocht je dat niet vinden, koop dan een bakje hazelnoten. Aan 150 gram heb je genoeg, want je gebruikt ongeveer 115 gram gemalen hazelnoot of hazelnootmeel.

Daarnaast heb je 1 eiwit nodig die je stijf klopt. Ik heb wat vloeibare zoetstof toegevoegd, maar je kan ook bijvoorbeeld poeder suiker van green sugar gebruiken. Weglaten kan ook!


Wat heb je nodig?

  • 115gr hazelnootmeel of gemalen hazelnoten
  • 1 eiwit stijf geklopt
  • Eventueel zoetstof
  • Ovenschaal
  • Bakpapier

Meng het hazelnootmeel en het stijfgeklopte eiwit door elkaar door elkaar zodat het een ‘klef’ deeg vormt. Eventueel kan je naar smaak wat zoetstof toevoegen.

Leg het bakpapier in de ovenschaal, en druk het deeg zo dun mogelijk uit met een lepel. Hoe dunner hoe krokanter!

Verwarm de oven voor op 120/130 graden en bak de plaatkoek af in 25/30 minuten. Laat het daarna afkoelen.

Breek stukjes af voor in de yoghurt, vooral lekker met wat kaneel er bij.

Wil je het echt als koekje? Steek dan voor het bakken vormpjes uit het deeg. 🙂

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!