Eiwraps met rauwe ham en cottage cheese

Eiwraps met rauwe ham en cottage cheese

Deze eiwraps met rauwe ham zijn een prima tussendoortje of bijvoorbeeld als lunch. Ik heb een omelet met 3 (kleine) eieren gemaakt, het zou ook met 2 kunnen, maar 2 eieren was net wat te weinig voor een goede stevige omelet. (Lees compleet mislukt)

Koolhydraatarm

Ik heb niet de voedingswaarde berekend, maar dit hapje is absoluut low carb. Ipv melk kan je voor room kiezen om de eitjes te klutsen. Je zou het prima als lunch kunnen eten, het is goed vullend! (en zo nodig aanvullen met groenten)

Print

Eiwraps met rauwe ham en cottage cheese

Ingredienten:

  • 3 kleine eieren
  • 100 gr cottage cheese of ricotta
  • 3a4 plakjes rauwe ham
  • 5 blaadjes verse basilicum ongeveer
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 scheutje melk/room
  • boter/olie om te bakken
  • zout

Instructies:

  1. kluts de eieren met het scheutje melk en wat zout. Verwarm in de pan wat boter of olie en bak de eieren. Ik heb het vuur op medium gezet en langzaam laten bakken/stollen. (Niet omgedraaid, want dat mislukt hier altijd)

  2. Laat de omelet afkoelen. Meng de cottage cheese met het citroensap en fijn gesneden basilicum.

  3. beleg de omelet met de rauwe ham en smeer ook het cottage cheese mengsel erover. Rol het op en snijd er kleine stukjes van. (Niet te groot, dat eet niet zo makkelijk) 

Geef een reactie