Zachte fudge van witte chocolade met pistache en cranberry

Zachte fudge van witte chocolade met pistache en cranberry

Soms heb je van die dagen dat je dit gewoon even nodig hebt. En wat is er dan makkelijker én lekkerder dan een fudge. Zelf gemaakt natuurlijk.
Ik heb pistache nootjes en gedroogde cranberries gebruikt. Daarnaast heb je gecondenseerde melk nodig en witte chocola. De fudge wordt niet super super hard, maar blijft wat zacht, chewy, ja hoe leg ik dit uit. Maar ik garandeer je, als je eenmaal begint……

Uit zelf bescherming heb ik het meeste weggegeven want je blijft op en neer rennen naar de keuken. En helaas is mijn keuken 3 stappen van de bank, niet ver genoeg om alle calorieën er van af te lopen.

Wil je toch liever fudge met melk chocola? Kijk dan hier

Print

Zachte fudge van witte chocolade met pistache en cranberries

Ingredienten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 50 gram pistache nootjes (zonder schilletje)
  • 300 gram witte chocola
  • 1 scheutje vanille aroma
  • 1 snufje zout

Overig:

  • klein ovenschaaltje
  • bakpapier

Instructies:

  1. Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en laat de witte chocolade daar langzaam in smelten. Blijf het goed door roeren.  Zodra alle chocolade is gesmolten, haal je het pannetje van het vuur.

  2. Doe nu de vanille aroma en het zout erdoor. Daarna kan je de pistache nootjes en de cranberries er door doen. Nog even goed roeren, zodat alles goed verdeeld is.

  3. Druk het bakpapier in de ovenschaal, en giet het mengsel er in. Laat het ongeveer 4 uur koelen in de koelkast. 

Geef een reactie