Hapje met gerookte zalm, roomkaas en dille

Hapje met gerookte zalm, roomkaas en dille

Een klein maar fijn hapje met gerookte zalm. Ik heb mini wraps gebruikt en kon daar ongeveer 16 hapjes uithalen. Dit recept is dan ook aangepast  op dit aantal. Wil je er meer? Verdubbel dan de hoeveelheden.

Ik heb gekozen voor verse dille. Maar je kan natuurlijk ook gedroogde dille topjes gebruiken. Normaal gesproken kies ik de goedkopere roomkaas variant, maar deze keer toch monchou gekozen omdat dit toch wat steviger is dan de andere soorten.

Print

Hapje met gerookte zalm

Ingredienten:

  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr monchou
  • 40 gr crème fraîche
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje zout
  • scheutje citroensap
  • verse dille naar smaak

Instructies:

  1. Meng alle ingrediënten behalve de zalm door elkaar. Je kan de verhouding aanpassen naar eigen smaak. Net wat je lekker vindt.

  2. Smeer de helft van het roomkaas mengsel op een wrap en doe dit precies het zelfde op de tweede wrap. Zorg dat het overal ongeveer het zelfde verdeeld is.

  3. Leg nu op deze 2 wraps ieder 50 gram zalm. Stapel de wraps en leg de derde wrap boven op. 

  4. Snijd de zijkanten er vanaf, zodat je een vierkant krijgt. Snijd de wraps nu in 16 kleine vierkantjes.

 

Geef een reactie