Hindoestaanse kipschotel van Femke

Heerlijk Surinaams gerecht met een eigen twist van Femke. Deze Hindoestaanse kip wordt eigenlijk in de oven, onder de grill of op de bbq bereid, maar omdat ik graag gerechten maak waarbij ik maar 1 pan nodig heb, heb ik het recept aangepast.

Dit recept is voor 3á4 personen.

Hindoestaanse kipschotel van Femke

Ingredienten:

  • 500 gr Kipfilet
  • 200 gr Broccoli
  • 1 Rode paprika
  • 1 Pot Kip Masala Trafasi van Faja Lobi
  • Olie
  • 400 gr Witte rijst naar eigen keuze

Instructies:

  1. Snijd de kipfilet in plakjes en marineer deze het liefst over nacht in de Kip Masala Trafasi. Wanneer de kip goed de smaak heeft opgenomen gaan we beginnen met het gerecht.
  2. Doe een klein scheutje olie in de pan en bak hierin vlug je kipfilet met de saus. Hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, omdat het nog verder gaat pruttelen in de saus. Doe hier de paprika en broccoli aan toevoegen. Laat het gerecht zachtjes doorpruttelen tot de kip goed gaar is.
  3. Kook ondertussen je rijst en serveer samen met de kip, groente en saus.

Geef een reactie