Koolhydraatarm courgette broodje

Koolhydraatarm courgette broodje

Misschien is dit courgette brood niet helemaal gelukt zoals ik gehoopt had, Nouja misschien? beter gezegd; Totaal niet. Ik had een ‘echt’broodje verwacht. Dat ik hem zo uit het pannetje zou kunnen schudden. Nee helaas, dat lukt niet.

Maar toch wil ik het recept met jullie delen, want lekker is het zeker! Dit recept is voor 1 klein pannetje, dat is genoeg voor 1 persoon. Wil je meer? Dan kan je gewoon het recept verdubbelen.

Koolhydraatarm brood

Doordat ik kokosmeel heb gebruikt (15gram) is dit courgette brood koolhydraatarm. Verder zit er een courgette in, een ei en wat geraspte mozzarella. Het zal je verbazen dat er een hele courgette in zit. Deze rasp of maal je fijn in een keukenmachine en laat je uitlekken/uitwringen. Bijna al het vocht haal je eruit. (Ongeveer 100ml). Je houdt daarna nog maar een klein beetje over.

Ohja, ook als je niet koolhydraatarm eet; kan je gerust dit lekkere courgette broodje maken 🙂


 

Benieuwd naar meer Koolhydraatarme recepten + weekmenu’s? Meld je aan in de onderstaande Facebook groep.

Meld je nu aan!

 


Print

Koolhydraatarm courgette brood

Ingredienten:

  • 1 hele courgette
  • 40 gr geraspte mozzarella
  • 15 gr kokosmeel
  • 1 ei
  • zout
  • olie/boter om in te vetten

Overig

  • Theedoek
  • Roomboter (om te besmeren)

Instructies:

  1. Verwarm de oven op 200 graden
    Als je een airfryer gebruikt, kan je nog even wacht met voorverwarmen.

  2. Rasp of maal de courgette fijn. (Dit mag echt fijn zijn). Leg de geraspte courgette in een schone theedoek en bestrooi met wat zout. Laat het ongeveer 15-30 minuten uitleggen. Daarna kan je het goed uitwringen totdat bij al het vocht eruit is. (Bij mij was dat 100 ml)

  3. Meng de courgette met het kokosmeel en het ei. Laat de mozzarella in de magnetron in ongeveer 60 seconden smelten. Roer af en toe even. (Blijf er wel bij!) 

  4. Meng ook de mozzarella met de rest van de ingrediënten en roer dit goed door. 

  5. Verwarm de airfryer op 180 graden 

  6. Vet een klein ovenschaaltje in met een drupje olie en doe het mengsel in het schaaltje. 

  7. Bak het courgette broodje in de oven in ongeveer 15-20 minuten gaar.
    Bak het broodje in de airfryer in de airfryer in ongeveer 10 minuten gaar.

  8. Als je het lekker vind, smeer je wat roomboter op het broodje na het bakken.

 

1 reactie

  1. Hey Jamilla, klinkt lekker! Misschien de volgende keer het pannetje/bakblik/schaaltje bekleden met natgemaakt bakpapier? Wellicht dat je ‘m er dan wel gewoon uit krijgt. Ik ga ‘m zeker ook eens proberen!

Geef een reactie