Koolhydraatarme lasagne met gehakt

Door Jamilla

Deze koolhydraatarme lasagne heeft boven op een laagje met cottage cheese en ei wat het extra lekker maakt! Doordat de lasagne niet met de officiële bladen is gemaakt, maar met courgette als bladen heb je een heerlijk koolhydraat arm gerecht.

Mocht je niet koolhydraatarm eten, dan kan je alsnog heerlijk van dit gerecht smikkelen. Ik heb deze versie met een klein laagje bechamelsaus gemaakt van Grand’italia (5.1khd, dus zou officieel net niet mogen) . Deze saus kan je ook weglaten.

Per portie kom je uit op 9.8 khd per persoon incl. bechamelsaus of 6.1khd zonder de bechamelsaus. Dat scheelt nog al.

Dit gerecht is voor 2 personen. Wij hadden er samen genoeg aan. (En een beetje voor Tess, want ze vond het heerlijk!)

Koolhydraatarme lasagne met gehakt en cottage cheese

Pin Rate

Ingrediënten

  • 200 gr Gehakt
  • 1/2 Ui
  • 40 gr Champignons
  • 200 gr Tomaten blokjes (blik of vers0e)
  • 75 gr Verse spinazie
  • 1 Courgette
  • 50 gr Geraspte kaas
  • 150 ml Bechamel (optioneel)
  • 100 gr cottage cheese
  • 1 Ei

Instructies

  • Verwarm je oven vast voor op 200 graden. Gebruik je een airfryer? Dan kan je nog even wachten
  • Snijd de ui en champignons fijn en bak deze samen gaar. Bak ook de spinazie mee.
  • Bak in een andere pan het gehakt rul met wat peper en zout. Voeg daarna de tomaten blokjes toe. Ook de uitjes, champignons en spinazie kunnen bij het mengsel. Laat dit nog even pruttelen en voeg zo nodig nog wat zout en/of peper toe.
  • Meng de cottage cheese met het ei en roer dit goed door. Je kan het nog even wegzetten.
  • Schaaf met de kaasschaaf plakjes van de courgette af. Je kan er zoveel in doen als je wil.
  • Gebruik je een airfryer? Verwarm deze dan  voor op 160 graden
  • Doe het gehakt tomaat mengsel in de ovenschaal ( en giet de bechamelsaus daarop) Leg daarop de plakjes courgette. Daarboven op giet je de cottage cheese mix en als laatste de geraspte kaas.
  • In de airfryer: op 160 graden ongeveer 25 minuten
  • In de oven: op 200 graden ongeveer 40-45 minuten (Wel even kijken tussendoor)
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!