Krokant ossenworst hapje met zoete saus

Krokant ossenworst hapje met zoete saus

Je ziet het goed! Een ossenworst hapje op een chipje. Lays baked naturel chips heb ik gebruikt als ‘toastje’. Ik ben dol op ossenworst, dus een hapje daarmee kan hier niet ontbreken. Ik heb er een zoete knoflook-paprika saus bij gemaakt. Ook wel smulsaus genaamd. Ik maak deze saus ook vaak bij de sushi.

Smulsaus

-80 gr mayo
-1 theelepel rice vinegar (rijstazijn)
-1 theelepel suiker
-snufje paprika poeder
-snufje knoflookpoeder

Eigenlijk hoef je alleen maar de ingrediënten van hierboven door elkaar te mengen. Het is een wat zoete saus doordat je er suiker aan toevoegt. Smaakt prima bij het zoute van de chips. Je zou ook een simpel sausje kunnen maken van wat mayonaise en mosterd. Dat is ook altijd goed op ossenworst!

Print

Ossenworst hapje

Ingredienten:

  • 1 zak Lays oven bakes chips naturel
  • 200 gr ossenworst in een rol
  • fijn gesneden augurkje
  • smulsaus recept staat hierboven

Instructies:

  1. Snijd de ossenworst voorzichtig open en haal het plastic er van af. Snijd dunnen plakjes af en leg deze op een chipje.

  2. Doe er een drupje saus op en maak het af met de fijngesneden augurk.

  3. Eet smakelijk!

Geef een reactie