Kruidcake met banaan, appel, noten, rozijnen en chocolade fudge frosting

Na weken van angst om een cake te bakken, heb ik me er toch maar weer aan gewaagd. Door mijn strenge dieet was ik als de dood dat ik alles op zou eten.. Ik heb me gelukkig kunnen beheersen *hoera*. Het feit dat vriendlief de hele plaat mee heeft genomen naar zijn werk heeft vermoedelijk ook wel meegewerkt, maar dat terzijde :).

Goed. Dit keer heb ik dus een kruidcake gemaakt, een flink gevulde dit keer. Niet zo ongezond als normaal, mooi meegenomen toch?  Je kan de chocolade fudge weglaten, dan is nog net even gezonder.

 

Eet smakelijk!

Ingredienten:

  • 200 gram volkoren meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 banaan (in plakjes)
  • 1 halve geraspte appel
  • 25 gram rozijnen
  • 25 gram gehakte nootjes , ongezouten
  • 225 dl melk (ook lekker als je een deel van de melk vervangt door karnemelk of kwark!)
  • een scheutje citroensap
  • boter om de bakvorm in te vetten
  • evt: Duncan Hines Dark Chocolate Fudge Frosting

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Rasp de appel en snijd de banaan in plakjes. Besprenkel dit met wat citroensap om het verkleuren te beperken.

  3. Wel ondertussen de rozijnen in wat warm water.

  4. Meng de droge ingrediënten door elkaar.

  5. Roer vervolgens de melk er door tot het een smeuïge massa wordt.

  6. Voeg de noten en uitgelekte rozijnen toe en roer nog even door.

  7. Voeg vervolgens de appel en de banaan toe en roer het geheel nog 1 maal voorzichtig door.

  8. Vet een bakvorm in en schep het beslag er in.

  9. Ik heb vervolgens wat theelepels van de frosting op de cake geschept en deze met een vork wat over de cake verdeeld.

  10. Zet de cake voor ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven. Hij is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.

 

 

Geef een reactie