Pas op: Deze kip uit de oven is té lekker!

Door Jamilla

Deze kip uit de oven is werkelijk waar weer een toppertje al zeg ik het zelf. Lekker uit de oven of in de airfryer. Ik heb van te voren wel eerst de kip gebakken ( in de airfryer) Maar even in de pan voorbakken kan ook. De saus giet je er overheen en je zet het lekker in de oven. Leuker kan ik het niet maken, ook niet simpeler dacht ik zo.

Door de lekkere rode pesto en zongedroogde tomaatjes in room, krijg je een overheerlijke milde saus. De saus wordt niet heel dik, maar het geeft wel zijn smaak af. Wil je meer een ovenschotel effect? Voeg er dan 2 eitjes aan toe.

Eet deze kip uit de oven kan je prima eten met wat pasta en een lekkere rucola salade.

Kip uit de oven

Pin Rate

Ingrediënten

  • 450 gr Kip filet
  • 200 ml Slagroom ongeklopt
  • 10 Zongedroogde tomaatjes
  • 3 el Rode pesto
  • 2 el Balsamico azijn
  • 1 tl Suiker
  • Paprika poeder (pikant)

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze voor in de pan of airfryer (10min 180graden)
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en mix dit met alle overige ingredienten door elkaar. 
  • Leg de gebakken kip in een ovenschaal en giet hierover de saus.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
    Verwarm de airfryer op 180 graden.
  • Bak de schotel in de oven af op 200 graden in ongeveer 20-25 minuutjes.
    Bak de schotel in de airfryer op 180 graden af in ongeveer 10-15 minuutjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!