Simpele zalm dip met roomkaas.

Simpele zalm dip met roomkaas.

Een heerlijke zalm dip moet je absoluut eens maken. Simpeler kan eigenlijk niet. Met wat reepjes komkommer, paprika en wortel maak je de dip compleet. Gezond én lekker. Ohja, koolhydraatarm natuurlijk.


Secret ingredient: Rookaroma

Om deze zalm dip éxtra lekker te maken, heb je een rook aroma nodig.  Dat is een smaakmaker die een rokerige smaak aan gerechten geeft. Je kent vast wel bijvoorbeeld smokey bbq saus. Daar zit ook zo’n lekker smaakje aan, die je nooit na kan maken thuis zonder rook aroma. Rookaroma vind je niet in de supermarkt, maar kan je makkelijk bestellen bij van Beekum specerijen.

Ik heb nog meer lekkere kruiden ontvangen van van Beekum specerijen, daar zal ik binnenkort ook mee aan de slag gaan. Wat dacht je van lekker balkenbrij? Of een heerlijke shoarma schotel!


Liever een spread ipv dip?

Houd je meer van een spread? Dan raad ik je aan om Monchou te gebruiken ipv roomkaas. Monchou is een stuk steviger dan roomkaas.

De zalm heb ik in de airfryer gegaard, maar een pan of oven kan ook prima nauurlijk.  Normaal houd ik 160 graden en 8 minuten aan voor een zalm van 160 gram, maar dan is de zalm net niet gaar. (Vinden wij het lekkerst om te eten) Maar omdat de zalm nu helemaal gaar moet zijn, toch maar 12 minuten in de airfryer gedaan en perfect gaar! (en niet droog). Let op: De zalm verpak ik altijd in een stukje aluminium in de airfryer.

 


Tip:

Deze voedselhakker kocht ik onlangs, en echt waar, een handig dingetje! Hij is niet heel groot, zodat je ook makkelijk kleinere hoeveelheden kan maken. Maalt makkelijk noten andere ingrediënten fijn. En ook niet onbelangrijk, erg makkelijk schoon te maken. (Zeker als je geen vaatwasser hebt, ahh ik ben zielig!)

Print

Zalm dip


Ingredienten:

  • 160 gr Zalmfilet zonder huid
  • 120 gr Roomkaas
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 scheutje Rookaroma vloeibaar (vanBeekumspecerijen)
  • Zout/peper

Optioneel

  • Pecannootjes

Instructies:

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak deze met de zalm mee, of leg deze in het aluminium pakket in de airfryer/oven

  2. Bak de zalm gaar. Dit kan in de pan of in de airfryer of oven.
    * Airfryer 160 graden 12 minuten, zalm verpakt in aluminium folie. 

  3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de voedsel hakker, of handmixer.  (Van het rookaroma echt maar een klein scheutje, je kan altijd nog wat toevoegen)
    Even goed mixen en op smaak brengen met wat zout en peper. 

 

Geef een reactie