Sinaasappel – cranberry koekjes

Door Jamilla

Soms heb ik van die periodes dat ik alles met citroen wil eten, zoals de Citroen-havermout repen. Deze keer is de sinaasappel aan de beurt. Afgelopen week kocht ik al een pak sinaasappel koekjes, van die dunne knapperige koekjes. Jammie! Die waren ook zo op!
Ik vond een recept voor deze sinaasappel – cranberry koekjes.. Nou je raadt het al; Ik heb ze gelijk gemaakt.

Ik heb de koekjes in het airfryer mandje gemaakt, met 4 tegelijk op een stukje bakpapier. Na het bakken zijn de koekjes nog zacht en zitten ze wel een beetje tegen elkaar aan. Als je er een mesje doorhaalt om ze los te maken, en daarna laat afkoelen, gaat het prima. Misschien werkt de bakplaat in de airfryer beter 🙂

wp-1480237085662.jpegDe koekjes zijn echt nog zacht na het bakken, maar als je ze een minuutjes laat afkoelen op het bakpapier zijn ze al wat harder. Ze horen ook zacht te blijven.

Ik heb het recept gehalveerd, want ik had me toch een pan vol met deeg. En zoveel koekjes tegelijk lukt niet, dus ik heb even staan bakken gister.

Ps; Aan 2 sinaasappels heb je genoeg 🙂

flower doodle (Small)

Sinaasappel - cranberry koekjes

Pin Rate

Ingrediënten

Suiker-sinaasappel mix

  • 1 el Sinaasappelschil geraspt
  • 30 gr Suiker

Deeg

  • 100 gr Suiker
  • 90 gr Boter (zacht)
  • 1/2 ei
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 mespunt Baking soda
  • 150 gr Bloem
  • 30 gr Cranberries Gedroogd
  • 1 el Sinaasappelschil geraspt

Instructies

  • Roer de 30 gr suiker met de 1 el sinaasappelschil goed door elkaar in een klein bakje. Zet even weg.
  • Doe de suiker, boter en het halve ei in een kom en mix dit totdat het romig is.
  • Voeg nu ook de bloem, baking soda en het bakpoeder toe. Blijf roeren/mixen tot alles goed opgenomen is.
  • Voeg als laatste de cranberry's en de geraspte schil van de sinaasappel toe, roer dit er goed doorheen.
  • Verwarm de airfryer op 160 graden.
  • Draai niet al te grote balletjes en rol deze door het suiker mengsel. Leg ze op een stukje bakpapier en druk ze met een glas plat.
  • Bak de koekjes in 7 minuten op 16o graden af, de randjes zijn dan licht bruin. De koekjes nog zacht, maar na het afkoelen zijn ze goed.
  • Haal de koekjes uit de airfryer en laat ze 1 minuut op het bakpapier afkoelen, haal ze er daarna vanaf en laat ze verder afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!