Sla soep met creme fraiche en spekjes

Sla soep met creme fraiche en spekjes

Ik kon het even niet geloven, een soep van sla. Maar de nieuwsgierigheid won. Ik moest en zou het proberen ook. En ik kan je vertellen dat het ontzettend lekker is! Binnen de kortste keren is deze soep klaar. Wat crème fraîche en spekjes erdoor en aanschuiven maar! Het leuke is, dat je rare blikken of reacties krijgt als je zegt dat het een sla soep is.

De sla die je hiervoor nodig hebt is een kropsla, ook wel botersla genoemd. Deze soep is ook geschikt als je gezond wil eten, of bijv. koolhydraatarm eet.

Print

Sla soep

Ingredienten:

  • 1 grote ui
  • 1 krop sla (botersla)
  • 1,5 groentebouillon blokje
  • 750 ml water
  • crème fraîche
  • gerookte spekjes
  • boter of olie
  • zout/peper

Instructies:

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze glazig met water boter in de pan. 

  2. Snijd ondertussen de stronk van de krop sla af zodat je de bladeren overhoud. Eventuele harde stukken kan je wegsnijden. (Dat heb ik wel gedaan). Bak de sla bladeren mee met de uitjes voor ongeveer 2 a 3 minuten. 

  3. Voeg het water toe en het 1,5 bouillonblokje. Breng het samen aan de kook en laat even zachtjes door koken tot het de bouillon blokjes zijn opgelost. 

  4. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Je zal nog wat kleine stukjes slablad houden, maar dat is juist lekker! 
    Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe.

  5. Bak in een klein pannetje wat gerookte spekjes uit en doe deze met een lepel crème fraîche in een soepkom. (De spekjes en creme fraiche doe je er pas in tijdens het opdienen in iedere kom)

 

Geef een reactie