Tex Mex Salsa tortilla quiches met gehakt

Vorige week ontving ik, jawel, een heuse ‘koffer’ vol met Santa Maria producten. Heerlijk! Als insider van 2wmn doe ik mee aan de challenge om het lekkerste lunch op tafel te zetten. Ik ben dol op quiches, dus die keuze was al snel gemaakt. Geen grote quiche, maar leuke schattige en vooral lekkere kleine tortilla quiches. Gevuld met gehakt, zwarte bonen en mais.

Eenvoudiger kan bijna niet. De bodem is een Tortilla die ik in vieren heb gesneden, daarmee kan je handig een quiche bodem creëren die in het thema TEX MEX past.
Normaal gesproken maak je een eiermengsel met alleen crème fraîche. Deze keer heb ik daar een half potje Santa Maria salsa aan toegevoegd. (Zo’n potje wat je eigenlijk leeg eet met een zak chips erbij)

Dit recept is goed voor ongeveer 12 mini quiches. Ik heb een vaste muffin oven vorm gebruikt.
Hoewel ik deze keer niet erg veel eters had aan mijn tafel, hebben we er wel van gesmuld. Tess heeft heerlijk zitten smikkelen. Zij is natuurlijk mijn allergrootste fan en proefkonijn tegelijk!

Dus heb jij een huis  vol visite die lekker mee eten? Maak dan gerust deze Quiches, succes gegarandeerd! Laat je even weten hoe ze gesmaakt hebben?

 

Print

Salsa tortilla quiches

Aantal: 12

Ingredienten:

  • 3 Tortilla's
  • 250 gr Gehakt
  • 200 gr Zwarte bonen
  • 75 gr Mais uit blik
  • 1 potje Salsa dip medium (230gr)
  • 100 gr Creme Fraiche
  • 1 Ei
  • 1 Handje Geraspte kaas
  • Olijfolie om in te vetten
  • Zout

Instructies:

  1. Snijd de tortilla's in vieren.  Vet de muffin vormpjes in met wat olijfolie en leg de tortilla stukjes er in. Maak er een soort bakje van en druk het goed aan.

  2. Bak het gehakt rul samen met de mais en de zwarte bonen. 

  3. Meng in een bakje de creme fraiche, de helft van de salsa en het ei. Doe er ook wat kaas door heen.

  4. Vul de bakje met het gehakt mengsel en schep 2 eetlepels van het creme fraiche mengsel erbij. Voeg naar smaak nog wat zout toe.

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze in 15 minuten gaar.

 

 

Geef een reactie