Witlof Lasagne | Koolhydraatarm |

Witlof Lasagne | Koolhydraatarm |

Goedemorgen,

Hier stond ik dan zaterdag.

Broer, schoonzus en kids komen eten!! Joepie gezellig, alleen heb ik momenteel een heel aantal voedselintoleranties. Nu kan ik er goed mee om is nu al enkele maanden dat ik dit doe. Maar krijg je dan een lijstje met hun voedselintoleranties :-p

Even goed nadenken hoe we dit kunnen klaarspelen.. Voor de kids en mijn echtgenoot heb ik een ovenschotel gemaakt met kippengehakt, wortelen, aardappelen en bloemkoolsaus…. Yes deze had ik al gemaakt en wist dat hij lekker bevonden zou worden…

Maar dan begon het echte denkwerk: Ik mag oa niets van koemelk en mijn schoonzus niets van extra koolhydraten (bedoelt ze daarmee pasta, rijst, aardappelen, quinoa enz..)

Het is geworden een witlof lasagne met courgette, gerookte zalm en veggie kaas.

Laat zeker weten als jullie het gemaakt hebben wat je ervan vond.

Groetjes Nathalie

Print

Witlof Lasagne

Witlof lasagne met courgette, gerookte zalm en veggie kaas

Hoofdgerecht
ovenschotel
15 minutes
25 minutes
40 minutes
Author Nathalie

Ingredienten:

  • 2 stuks courgette
  • 6 stuks witlof
  • 200 gram Veggie Kaas gemalen
  • 500 ml Soja room light
  • 250 gram gerookte zalm
  • naar smaak herbamare
  • naar smaak peper, zout en nootmuskaat

Instructies:

  1. was de courgette (schillen hoeft niet.) Snijd in lange plakken met de kaasschaaf, bestrooien met zout en 10 min. laten staan om het vocht eruit te trekken en ze zachter te maken. Daarna afspoelen en goed droog deppen. Sommige mensen doen dit allemaal niet en gebruiken de courgette rauw. 

  2. Haal alle blaadjes van de witlof los. (Het binnenste kan je sparen voor heerlijke witlof soep te maken) Blancheer de blaadjes ca 4-5 minuten. Giet de witlof in een vergiet en laat goed uitlekken. 

  3. Doe de sojaroom in een saus pannetje en warm traag op, bij bijna kookpunt neem 150 gram van de veggie kaas en meng dit samen met de room. Goed kruiden naar smaak. Saus dikker laten worden. 

  4. Verwarm de oven op 220 graden (200 graden hetelucht)

  5. Stel de lasagne samen: laagje saus, laagje witlof, laagje zalm, laagje courgette. Leg de volgende laag dwars op de vorige laag zodat je een steviger bouwsel krijgt. Herhaal tot alle ingrediĆ«nten op zijn. 

  6. Strooi de rest van de gemalen kaas over de schotel en kruid nog wat af. 

  7. Bak in het midden van de oven ca. 25 minuten tot de kaas mooi goudgeel kleurt. 

  8. Snijd de witlof lasagne met een scherp mes in stukken. 

  9. Indien dit mag kan je er nog brood bij serveren om de saus op te eten... 

  10. Smakelijk 

remove

Geef een reactie