Ga terug

Koolhydraatarme quiche bodem

No ratings yet

Ingrediƫnten
  

Koolhydraatarme quiche bodem

  • 40 gram kokosmeel
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • eventueel wat zout
  • boter om in te vetten

Vulling quiche

  • 2 uien
  • 150 gram spekjes
  • 2 eieren
  • 170 ml slagroom ongeklopt
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper/zout

Instructies
 

Quiche bodem

  • Meng de kokosmeel met de boter. (Zorg dat de boter wat zachter is, dit kan je even opwarmen in de magnetron). Zorg dat het goed gemengd is.
  • Mix dan het ei erdoor, net zolang tot het ei compleet is opgenomen en je een bal kan vormen. (Het voelt niet echt als deeg zoals we dat kennen van bloem)
  • Vet de springvorm in met wat zachte boter.
  • Het deeg is nu klaar en kan in een ingevette springvorm gedrukt worden. Dit doe je gewoon met je handen, of een lepel. Druk het goed uit, zodat het niet te dik is. (Zorg ook dat de zijkant bekleed zijn)
  • Je kan nu gewoon de vulling meebakken, je hoeft niet eerst het deeg apart te bakken.  Ik heb deze quiche in de airfryer gemaakt op 160graden in 20minuten. In de oven zal het op 180-200 graden in zo'n 30-35 minuten zijn. Zodra de vulling gaar is, is de bodem ook gaar. 

Vulling quiche

  • Snijd de ui fijn en bak deze samen met de spekjes. Breng op smaak met wat peper en zout. (Niet te veel zout, de spekjes zijn ook al aardig zout). Laat dit rustig 20 minuutjes opstaan.
  • Meng ondertussen de slagroom, kaas en de eieren door elkaar.
  • Doe de vulling in de springvorm en giet het slagroom mengsel hier overheen. 
  • Airfryer: Bak de quiche op 160graden in 20minuten gaar.
    Oven: bak de quiche op 180-200 graden in 30-35 minuten gaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!