Print

Rodekool schotel met hachee gehakt

Ingredienten:

Rode kool schotel

  • 1 potje Rode kool of verse rode kool
  • 200 gr Gehakt
  • 400 gr Kruimige aardappels
  • 20 gr Roomboter
  • 1/2 ui
  • Hacheekruiden
  • Paneermeel
  • Warme melk

Gekarameliseerde appeltjes

  • 1/2 Appel
  • Suiker
  • Kaneel

Instructies:

  1. Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet de aardappelen af en doe de roomboter erbij. Giet een scheutje warm melk erbij en stamp de aardappelen tot een puree.
  2. Bak het gehakt rul met de gesneden ui. Voeg naar smaak de hacheekruiden toe. Let op dat het niet te zout wordt
  3. Leg het gehakt mengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal, daarboven op de rode kool. ( Ik gebruik altijd rode kool uit een pot, maar je kan ook verse rode kool gebruiken) Als laatste kan de puree erop. Je kan wat paneermeel over de puree strooien voor een krokant laagje. Maar dit is niet perse nodig.
  4. Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180 graden. Zet de ovenschotel in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
  5. Schil de appel en snijd in plakjes. Laat een pan warm worden en strooi hierin wat suiker. Zodra de suiker is gesmolten, leg je de appeltjes erin. Draai ze enkele keren om zodat het suikermengsel om het appelplakje zit. Je kan de gekarameliseerde appeltjes als laatste toevoegen en bij het gerecht serveren.