Ga terug
–+ servings

Lekkere herfst stoofpot met prei

No ratings yet
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gr Runder riblappen
  • 40 gr Boter
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 Uien
  • 2 Winterpenen
  • 2 Tomaten
  • 1 Appel
  • 1 Paprika
  • 1 flesje Bokbier
  • 1 grote Prei
  • 1,5 el Honing
  • 1 el Appelstroop
  • 1 takje Tijm
  • 1 takje Rozemarijn
  • Zout
  • Peper
  • Kruidnagel

Instructies
 

  • Snij als eerst alle groenten en het vlees in stukjes. Dat werkt het makkelijkst. Pers de knoflook of snijd in kleine stukjes.
  • Doe de boter in de pan en bak de stukjes vlees rondom bruin. Daarna voeg je de ui en de knoflook toe.
  • Na enkele minuten doe je alle groenten erbij en roer voorzichtig. (Dus nog niet de appel)
  • Giet het flesje bier erbij en 100 ml water. Ook de kruiden kan je nu toevoegen. Proef ondertussen, zodat je de kruiden naar smaak kan toevoegen.
  • Laat het op laag vuur ongeveer 45 minuten/1 uur pruttelen.
  • Na deze tijd, voeg je de honing, appelstroop en de appel toe. Laat het nog minimaal 45 minuten pruttelen. Daarna is je herfst stoofpot klaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!