Ga terug

Sushi koolhydraatarm (bloemkool)

No ratings yet

Ingrediƫnten
  

  • 250 g Bloemkool
  • 70 g Roomkaas voor de rijst
  • 2 vellen Nori
  • 1 Avocado
  • 1/2 plakje Kaas
  • Gerookte Zalm/ zalm salade
  • Evt. andere vis soorten
  • Evt. extra roomkaas
  • Sojasaus
  • Rijstazijn

Overig:

  • Blender
  • Sushi matje
  • Creme brulee brandertje

Instructies
 

  • Maal de bloemkool fijn in een blender. Het mag best wel fijn zijn.
  • Bak in een pan met wat olie de bloemkool samen met de sojasaus en de rijstazijn. Dit hoeft van beide maar een klein beetje naar smaak. 
  • Zodra de bloemkool gaar is, doe je de roomkaas er door zodat het een kleverig 'prutje' wordt. 
  • Leg de nori op het sushi matje en beleg deze met de helft van de bloemkool. 
  • Snijd de avocado in reepjes en leg deze op het bloemkoolmengsel. Ook de zalm/zalm salade en/of roomkaas kan je nu er op leggen. 
  • Rol het rolletje dicht en snijd de rol in ongeveer 8 stukjes. Op elk stukje leg je een klein stukje kaas en die flambeer je kort met het brandertje.
  • Voor de saus gebruikte ik mayonaise, sriracha saus 1 eetlepel en water om het dunner te maken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!