Print

Aardappel anders gehakt schotel met wortelpeterselie

Ingredienten:

  • 500 gr gehakt
  • 1 pot Aardappelanders ham/kaas
  • 750 gr Wortelpeterselie
  • 1 stronk broccoli
  • 1 handje geraspte kaas
  • Bakboter

Instructies:

  1. Gebruik je de oven? Verwarm je oven vast voor op 200graden.
    Gebruik je de airfryer? Wacht dan nog even met voorverwarmen.

  2. Bak het gehakt rul in een pan en doe dit in de ovenschaal. Zorg zoveel mogelijk dat het vocht van het gehakt in de pan blijft.

  3. Snijd de broccoli in roosjes, en breng dit aan de kook. Schil ondertussen de wortelpeterselie en snijd deze in plakjes of reepjes. 

  4. Bak de wortelpeterselie gaar in wat boter in de pan. Het mag best wat bruin worden, dat is juist lekker.

  5. (Verwarm de airfryer voor op 180 graden)

  6. Leg de gebakken wortelpeterselie op het gehakt en giet hier over de aardappelanders.

  7. Snijd de roosjes fijn en strooi dit boven op de aardappelanders. Als laatste strooi je de geraspte kaas erover en hij kan de oven/airfryer in.

  8. In de oven: ongeveer 20-25 minuutjes, totdat alles goed warm is en de kaas gesmolten is. 
    In de airfryer: Ongeveer 12-15 minuutjes.