Ga terug

Spinazie ovenschotel met gehakt

No ratings yet

Ingrediënten
  

  • 200 gr Spinazie (Diepvries)
  • 200 gr Gehakt
  • 200 gr Rösti (original)
  • 50 gr Gerookte spekjes
  • 50 gr Champignons
  • 1/2 Ui
  • 2 Eieren (voor op de schotel)

Crème fraîche mengsel

  • 100 gr Creme fraiche
  • 50 gr Geraspte kaas
  • 1 Ei

Instructies
 

  • Snijd de ui en champignons fijn. Bak de spekjes, ui en champignons in een pan en zet deze daarna nog even weg in een schaaltje.
  • Bak in de zelfde pan het gehakt rul. Je kan als het gehakt gaar is, de spekjes, ui en champignons hier weer aan toevoegen en zet het vuur uit. 
  • Bak in een pan de rösti alvast gaar. Je kan het al bakken als het nog bevroren is. Laat het gerust wat knapperig worden in de pan.
  • Doe het gehakt mengsel op de bodem van een ovenschaal en doe de rösti er boven op.
  • Laat in een pannetje de spinazie ontdooien en opwarmen. Meng hierdoor de crème fraîche, ei en geraspte kaas.
  • Giet het spinazie mengsel boven op de rösti. Breek als laatste de eieren op de schotel en laat de dooier heel.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak de schotel in 10-15 minuten af. (Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal) Bij 10 minuten is je eitje gaar en heb je een 'uitlopend ei' Bij 15 minuten in de airfryer zal je ei volledig gestold zijn.
  • Gebruik je een oven? Verwarm deze dan voor op 200 graden en bak de schotel in ongeveer 25 minuten af. Houd het even in de gaten want ik heb het (nog) niet in de oven geprobeerd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!