Ga terug

No ratings yet

Ingrediƫnten
  

  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 350 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
  • 1 mespuntje zout
  • 2 kleine eitjes (of 1 groot ei)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel citroenrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
  • Zeef het bakmeel en meng dit samen de suiker en het zout in een kom.
  • Vet een springvorm in.
  • Klop het ei los in een apart kommetje.
  • Voeg de in blokjes gesneden boter toe aan aan de mix en voeg 3/4 van het ei toe. Voeg vervolgens de kokos- en citroenrasp toe.
    Meng dit geheel tot het er een stevig deeg ontstaat.
  • Verdeel het deeg gelijkmatig over het vorm en strijk dit zo glad mogelijk (dit gaat het beste met de bolle kant van een vochtige lepel). Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei. Voor een mooi effect kun je, met een vork, een ruitjesmotief in het deeg maken.
  • Bak de boterkoek in ongeveer 25 minuten gaar en bruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!