Ga terug

Crunchy plaatkoek met perzik

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr Bloem
  • 150 gr Suiker 100gr & 50gr.
  • 1 mp Bakpoeder
  • 1 mp Zout
  • 120 gr Roomboter
  • 1 Ei
  • 1 blik Perziken a 850 gram 480 gram uitlek gewicht
  • 2 tl Maizena
  • Boter/olie om in te vetten

Instructies
 

  • Meng de bloem, 100gr suiker, bakpoeder en het zout door elkaar.
  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan de bloem. Kneed het met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Roet het ei door elkaar en giet hiervan de helft bij het deeg. Kneed het goed door.  (De andere helft van het ei heb je niet nodig)
  • Vet de bakvorm of schaal in en druk de helft van het deeg op de bodem. 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwarm de airfryer voor op 165
  • Laat de perziken goed uitlekken en snijd deze in reepjes en meng ze met de 50 gram suiker en de maizena. Roer dit goed door.
  • Leg de Perziken boven op het deeg. Verdeel het goed.
  • Verkruimel de rest van het deeg over de perziken.
  • Bak de plaatkoek in de oven op 190 graden in ongeveer 40 minuten krokant. In de airfryer duurt dit zo'n 20 minuten.