Ga terug

Bananenbrood met kaneel

No ratings yet

Ingrediƫnten
  

  • 45 gr boter (zacht)
  • 20 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 130 gr bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje bakpoeder
  • 1 snufje baking soda
  • 1 snufje zout
  • Boter om in te vetten

Kaneelsuiker

  • 25 gr suiker
  • 1 snufje kaneel

Instructies
 

Kaneelsuiker:

  • Meng de 25 gram suiker en het snufje kaneel. Zet het nog even weg.

Brood:

  • Mix de boter met de melk en suiker. Mix daar ook het ei en de banaan door.
  • Mix de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kaneel ook de het mengsel heen.
  • Vet de bakvorm in. Strooi wat kaneelsuiker over de bodem en de zijkanten. 
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het goed. Strooi als laatste nog wat kaneelsuiker over het beslag.
  • Verwarm de airfryer op 160 graden en bak in 20-25 minuutjes gaar.
  • In de oven: 
    Verwarm de oven op 200 graden en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!