Ga terug
Wortelsoep

Wortelsoep

4 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

  • 225 Wortel/Peen
  • 2 kleine Paprika's (180-200gram)
  • 500 ml Water
  • 1 Bouillonblokje kip
  • 1 Ui
  • 1 Teen knoflook
  • Room
  • Spekjes
  • Gedroogde basilicum (optioneel)
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Was de peen en snijd de kontjes er vanaf. Ik heb de buitenkant van de peen met een mesje 'geschraapt'. Maar je kan ook met een dunschiller de peen schillen. Snijd deze daarna in kleine stukjes. 
  • Maak de paprika schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Snijd ook de ui en de knoflook fijn.
  • Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak hierin de peen, paprika, ui en knoflook voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna 500ml water toe en het bouillon blokje. Laat dit ongeveer 20-25 minuutjes koken tot de groenten gaar zijn. 
  • Laat het ietsjes afkoelen en pureer de groenten met een staafmixer. Als laatste kan je nog wat zout/peper toevoegen. Ik heb alleen wat peper toegevoegd.
  • Bak als je het lekker vindt, wat spekjes uit in een pan en strooi deze in je kommetje met soep. Ook wat gedroogde basilicum mag er over heen. 
  • Mocht je het nou echt helemaal lekker willen maken, dan kan je ook nog een klein scheutje (slag)room toevoegen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!