Ga terug

Groentetaartje met courgette en bloemkool

No ratings yet

Ingrediƫnten
  

  • 1 Courgette
  • 200 gr Bloemkoolroosjes
  • 1 el Roomkaas
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • 1/2 plakje Kaas
  • 1 Plakje Salami
  • 1 Ei
  • Olie/boter

Instructies
 

  • Maak dunne plakjes van de courgette met bijv. de kaasschaaf. (vind ik het fijnste)
    Verwarm een pan met wat olie of boter en gril de plakjes courgette. Ik vind ze het lekkerste als ze wat bruiner zijn. Leg ze daarna nog even weg.
  • Rasp de bloemkool fijn en verwarm wat boter of olie in een pan. Bak hierin de bloemkool. 
    Na 5 minuutjes doe je de roomkaas erdoor samen met de Parmezaanse kaas. Roer het door tot de kaas gesmolten is.
  • Doe het ei in een kom en kluts deze door. (je hebt maar een half ei nodig) Meng het halve ei met de bloemkool.
  • Leg de courgette op de bodem van een kommetje en zorg dat ook de zijkanten bedekt zijn. Schep een wat bloemkool in het kommetje en druk voorzichtig aan.

  • Daarboven op leg je wat fijn gesneden kaas en salami. En daarboven op de rest van de bloemkool. 
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak af in 10 minuten.
    Heb je geen airfryer? Verwarm dan de oven op 200 graden en bak in ongeveer 15-20 minuutjes af.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!