Ga terug

Superfood ontbijt

No ratings yet

Ingrediënten
  

  • 400 ml havermelk of amandelmelk
  • 200 g havermout
  • 3 eieren
  • 4 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 40 g kokosbloesemsuiker
  • 4 dadels
  • 1/2 tl baking soda
  • 3 el noten
  • 3 el cranberry's
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1,5 el bijenpollen
  • 2 el kokosrasp

Instructies
 

  • Zet de melk de avond ervoor in de koelkast met de steranijs, het kaneelstokje en de speculaaskruiden. Hierdoor trekt de aroma hiervan lekker in de melk. ’s Morgens wordt het kaneelstokje en de steranijs eruit gehaald. Knip de dadels en de abrikozen in kleine stukjes, meng dit met de noten, bessen.
    Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg er de havermout, haver/amandelmelk en de baking soda toe en klop het goed door elkaar. Laat het even staan. Bewaar wat dadels/abrikozen/noten/bessen mix over voor de garnering en roer de rest door het mengsel. Verdeel het mengsel over 4 ovenvaste schaaltjes en zet ze in een voorverwarmde oven op 160 oC 10 minuten in het midden van de oven. Kijk of ze gaar zijn, anders nog een minuutje erbij. Ze moeten er stevig uitzien, er mag geen melk meer bovenop drijven en het moet gerezen zijn. Stort de schaaltjes op een bordje en versier ze met de overgebleven noten/bessen mix en de bijenpollen. Strooi er eventueel nog wat kokosrasp erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!