was de courgette (schillen hoeft niet.) Snijd in lange plakken met de kaasschaaf, bestrooien met zout en 10 min. laten staan om het vocht eruit te trekken en ze zachter te maken. Daarna afspoelen en goed droog deppen. Sommige mensen doen dit allemaal niet en gebruiken de courgette rauw.
Haal alle blaadjes van de witlof los. (Het binnenste kan je sparen voor heerlijke witlof soep te maken) Blancheer de blaadjes ca 4-5 minuten. Giet de witlof in een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe de sojaroom in een saus pannetje en warm traag op, bij bijna kookpunt neem 150 gram van de veggie kaas en meng dit samen met de room. Goed kruiden naar smaak. Saus dikker laten worden.
Verwarm de oven op 220 graden (200 graden hetelucht)
Stel de lasagne samen: laagje saus, laagje witlof, laagje zalm, laagje courgette. Leg de volgende laag dwars op de vorige laag zodat je een steviger bouwsel krijgt. Herhaal tot alle ingrediƫnten op zijn.
Strooi de rest van de gemalen kaas over de schotel en kruid nog wat af.
Bak in het midden van de oven ca. 25 minuten tot de kaas mooi goudgeel kleurt.
Snijd de witlof lasagne met een scherp mes in stukken.
Indien dit mag kan je er nog brood bij serveren om de saus op te eten...
Smakelijk