Ga terug

Koolhydraatarme pannenkoektaart

5 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

  • 4 eieren
  • 40 gram roomboter
  • 25 gram amandelmeel
  • 70 gram mascarpone/roomkaas
  • 25 ml ongeklopte room
  • zoetstof
  • kaneel optioneel
  • boter/olie om te bakken

Vulling

  • 150 gram Mascarpone
  • cacaopoeder Naar smaak
  • vloeibare zoetstof

Decoratie

  • Cacaopoeder
  • bakpapier om te draaien
  • zeef (om cacaopoeder over je taart te strooien)

Instructies
 

  • Smelt de roomboter in de magnetron. Meng de eieren, roomboter, room. amandelmeel, 70 gram mascarpone, zoetstof en kaneel door elkaar tot een glad beslag. Het beslag blijft dun.
  • Laat in in pan de boter of olie heet worden en schep wat beslag in de pan. Laat het goed uitlopen zodat je een dunne pannenkoek krijgt. Doe daarom ook niet te veel beslag in de pan. 
  • Bak ongeveer 8 tot 10 pannenkoeken. (+/- 16cm doorsnede). En laat afkoelen.

Vulling

  • Meng de mascarpone met een klein schepje cacaopoeder en de zoetstof. Je kan altijd wat extra cacaopoeder toevoegen, net zo veel tot dat het op smaak is. 
  • Pak de springvorm en leg 1 pannenkoek erin. Besmeer met het cacaomengsel. DIt hoeft niet dik te zijn. Daarna herhaal je de stappen tot je pannenkoeken op zijn. Op de bovenste/laatste pannenkoek smeer je niks. Dit wordt de onderkant. 
  • Pak het velletje bakpapier en zet een bordje klaar. Draai de springvorm om met het vel bakpapier er tegen aan. (hier komt je taartje op de staan) En leg het op een bord. Je zal zien dat je nu de springvorm omhoog kan halen en je een mooi klein taartje voor je hebt.
  • Als laatste die je 1 eetlepel cacaopoeder in een zeefje en strooi dit over de bovenkant je het pannenkoektaartje. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!