Zomerse aardappel gratin met groenten

Gister liep ik in de supermarkt en zag ik een zakje aardappelpartjes met schil die voorgekookt zijn. 50% korting. Yes, die ging mee. Heerlijk vind ik dat, shoppen met stickertjes. Zo had ik ook een pakje kaas met rozemarijn en pompoenpitjes met 50% korting.

Ik had nog wat paprika en courgette in huis. Dus die combi was zo gemaakt. Ik ben altijd dol op aardappelgratin, maar deze was extra lekker met de groenten erdoor.

Ik heb het gerecht in de oven en airfryer gemaakt,dat kan dus beide. Je kan altijd wat extra groenten toevoegen, of juist andere groenen. Het komt niet zo nauw. Wij hebben het gegeten met salade. Lekker en niet al te zwaar op een warme dag zoals vandaag.

Aardappelgratin met groenten

Ingredienten:

  • 250 gr Aardappelpartjes (voorgekookt)
  • 1/4 Paprika
  • 1/2 Courgette
  • 150 ml Slagroom
  • Geraspte kaas
  • Boter om in te vetten
  • Zout en peper

Instructies:

  1. Vet de ovenschaal in met de (room)boter en leg de aardappelpartjes op de bodem van de schaal. 

  2. Snijd de courgette in flinterdunne plakjes. De paprika in kleine blokjes. Leg ook deze in de ovenschaal.  Strooi er wat zout en peper over.

  3. Giet de room over de aardappelpartjes en de groenten. 

Airfryer

  1. Verwarm de airfryer op 180 graden. 
    Bak de schotel 15 minuten op 180 graden en strooi daarna de kaas erover. Doe de schaal terug in de airfryer maar laat deze uit. De kaas smelt nu, en vliegt niet door de airfryer heen. Na 5 minuten is de kaas voldoende gesmolten en kan je de airfryer weer aan zetten. Nog 5 minuten op 180 graden.

Oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de schotel 35 minuten op 200 graden. Na 35 minuten strooi je de kaas erover en bak je de schotel nogmaals 10 minuten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *