12x Sushi als je zwanger bent

Door Jamilla

Sushi en zwanger, geen beste combinatie als je dol bent op rauwe zalm, tonijn etc. 5 maanden na de geboorte van onze klein man Yari, ben ik nog steeds alle sushi aan het inhalen van de zwangerschap. Geloof me, we zijn vaak zat uiteten geweest bij ons favoriete Sushi Restaurant met nog een ruim aanbod op de zwangerschapskaart. Maar mijn favoriet met zalm moest ik echt laten staan helaas. Yari was nog geen 2 weken of we waren alweer in het restaurant te vinden!

Maar goed, daar heb je nu waarschijnlijk helemaal niks aan, daarom deel ik 12 heerlijke combinaties om de lekkerste sushi zwangerproof te maken! Als je me een beetje kent, weet je dat ik sushi vaak zelf maak en nu niet met de meest standaard combinaties kom aanzetten. Nee, je gaat hier van genieten! Je kan deze varianten ook voorzetten voor de rest aan tafel zodat je niet apart hoeft te maken. Ze zijn gewoon lekker! Niet allleen als je zwanger bent 😉

Sushi en zwanger

Sushi Rijst maken

Sushi begint natuurlijk met de sushi rijst. Je koopt hiervoor speciale sushi rijst die overigens gewoon in de supermarkt te koop is. Liever online bestellen? Kijk dan eens bij; Amazing Oriental. Ook een flesje rijstazijn om op smaak te brengen. Je kan de instructies aanhouden die op de verpakking van de rijst staan.

Voor het op smaak brengen van de rijst gebruik je rijstazijn, per 250 gram rijst gebruik je 5 eetlepels. Deze voeg je toe na het koken.

Ik gebruik meestal 500 gram ongekookte rijst voor 5 norivellen. Je kan de sushi met de rijst aan de binnenkant rollen, of aan de buitenkant. Dat maakt niks uit.

Kijk hier voor meer tips: Sushi zelf maken niet moeilijk

Sushi en zwanger combinaties!


1. Gegrilde zalm, avocado en komkommer. Als finishing touch; Geflambeerde kaas.
(Klein plakje kaas er op en met een crème brûlée brandertje de kaas laten smelten) Zorg ervoor dat je de zalm goed doorbakken hebt.

2. Paprika, komkommer, avocado en ricotta. 
Rode paprika vind ik het lekkerst. Je kan ook mascarpone of monchou gebruiken. Maar ik vind juist de fluweelachtige structuur van ricotta zo lekker.

3. Sticky kip met komkommer
Dit is één van onze favorieten. Maak gerust wat meer kip, dit kan je ook zo op tafel zetten.
Het recept vind je hier: Sticky Kip 

4.  Surimi met chilisaus ( eventueel Wasabi)
Super makkelijk én smakelijk.  Prak de surimi fijn en roer daar naar smaak wat chilisaus en eventueel wat wasabi door.

5.  Kipcorn met smulsaus
Ja echt! Ik rol er ook wel eens een kipcorn in, deze halveer ik wel. Extra lekker met mijn smulsaus.

Smulsaus

– 250 gr. mayonaise
– 3 theelepel rice vinegar (rijstazijn)
– 3 theelepels suiker
– 3 eetlepels roomboter
– 1/2 eetlepel paprika poeder
– 1/2 eetlepel knoflookpoeder
– water

Smelt de roomboter in een pannetje. Roer de overige ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de gesmolten boter toe. Voeg eventueel om de saus te verdunnen wat water toe.

6.  Banaan choco 
Nooit gedacht dat ik een zoete variant in dit rijtje zou zetten. Afgelopen week gemaakt voor mijn dochter. Aanrader! Banaan mee rolllen zoals je de andere rollen ook maakt. Chocolade smelten, wat room erbij en dit over de sushi stukjes heen gieten. ( Probeer eens de reep van AH – Rozijn en hazelnoot)

7. Brie, monchou, bosui en peren compote.
Compote: stukjes peer zonder schil met een laagje water, wat suiker, snufje kaneel en citroensap een tijdje laten koken. Peertjes fijn prakken en klaar ben je! Dit kan je op de sushi leggen. De brie, monchou en bosui rol je mee. (Even opletten welke brie je pakt, ik gebruik altijd de goedkoopste van AH of Jumbo)

8. Kip, Mango en avocado
Je kan hiervoor stukjes kip(dij)filet bakken, deze samen met mango en avocado mee rollen. 

9. Asperges, roomkaas en bosui
Als het seizoen er naar is, probeer deze combi dan eens. Erg lekker! Neem, groene asperge tips, zijn klein maar fijn! 

10. Fricandeau, komkommer, avocado
Fricandeau plakjes ( Vleeswaren).  Ook hier is de smulsaus erg lekker, of probeer een een pittig sausje. (Mayo + srirachasaus)

11 Zalmsalade met roomkaas en avocado/komkommer
Ik gebruik hiervoor de zalmsalade van Johma. (Gek he?)  Dit was en is nog steeds een favoriet. 

12. Komkommer, monchou en geflambeerde kaas
Een simpele combinatie die toch verrassend uitpakt door de geflambeerde kaas. 


Sushi en zwanger
Brie met Peer

Ik hoop dat je iets aan ‘ sushi en zwanger ‘ tips hebt gehad. Laat even een reactie achter als je één van deze heerlijke sushi’s hebt gemaakt!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!