2,4K
De feestdagen staan voor de deur! Hoewel ik elke dag associeer met lekker eten, moet het met de feestdagen net dat beetje extra lekker zijn. Vandaag dook ik de keuken in om deze éénhaps spiesjes te maken. Je maakt deze spiesjes in een handomdraai.
Ik heb bij Picnic geroosterde paprika reepjes gekocht. Albert heijn heeft ze ook. Met deze pot kan je wel even vooruit! Ik heb misschien 6 reepjes gebruik uit de pot voor 20 spiesjes.
Ik heb 2 soorten gemaakt:
1. Met knoflookgarnaaltjes
2. Met knoflookchampignons.
De champignons wrijf ik vooraf schoon en snijd het steeltje eraf. Ik bak de hele (niet al te grote) champignons in flink wat bakboter met veel knoflookpoeder en zout naar smaak. Dit kan je makkelijk van te voren al klaar zetten.
Spiesjes met garnalen of champignons
recept is goed voor 10 garnalenspiesjes én 10 knoflookchampignons
Pin
Porties: 20 spiesjes
Ingrediënten
- 1 zakje mozzarella mini balletjes zitten er zeker 15/20 in per zakje
- 10 knoflookgarnaaltjes of bijv. spaanse garnaaltjes
- 10 champignons gebakken met knoflookpoeder zie hierboven
- 5 plakjes salami in 4 kwarten gesneden
- 20 blaadjes basilicum
- 1 pot geroosterde paprika (Hier doe je wel langer mee!)
Overig
- 20 cocktailprikkertjes
Instructies
- Snijd de balletjes mozzarella doormidden. en prik deze aan een cocktailprikker met de ronde kan naar beneden.
- Daarboven op schuif je een blaadje basilicum. Vouw een stukje salami een paar keer dubbel en rijg deze er ook aan.
- Daarboven op schuif je een stukje paprika, gevolgd door een garnaaltje of gebakken champignon.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Facebook Reacties