Een heerlijk makkelijk koolhydraatarm tussendoortje deze amandel kokos balletjes. Aangezien ik niet van amandel meel hou, lijkt dit misschien een verassende keuze. Ik heb dan ook niet voor amandelmeel gekozen maar voor hele amandelen, die ik grof gemalen heb. Zo blijft er nog wat te knabbelen.
In dit recept hebt ik mascarpone gebruikt, omdat dit een stevige roomkaas is. Ik denk dat je ook monchou kan gebruiken. Creme fraiche bijvoorbeeld zou te dun zijn.
Ik heb om de amandel kokos balletjes wat smaak te geven gekozen om er wat geraspte sinaasappel- en citroenschil aan toe te voegen. Je kan ook één van beide kiezen. (Ik kon niet kiezen)
Voedingswaarde
Per amandel kokos balletje;
Koolhydraten: 0,7gr
Eiwitten: 2,2gr
Vetten: 6,5
Wat heb je nodig?
- 100 gram amandelen
- 55 gram mascarpone
- 25 gram geraspte kokos
- Rasp van citroen of sinaasappelschil
- Zoetstof naar smaak (vloeibaar)
Maal de amandelen fijn. Niet te grof, maar ook niet te fijn. Roer de mascarpone er door. Breng op smaak met zoetstof en meng ook de rasp van citroen of sinaasappel er door.
Rol ongeveer 14 balletjes en rol deze door de geraspte kokos.
Eet smakelijk!
Ga jij dit recept maken? Laat een reactie achter! π₯°