In de airfryer groepen waar ik lid van ben, kwam ik met enige regelmaat het recept tegen waar bij een hele bloemkool werd bekleed met gehakt en spek. Volgens mij ook nog ergens kaas erover. Maar wij met ons 2en eten nooit een hele bloemkool op. Daarom deze bloemkool gehakt hapjes met spek. En jawel, gevuld met kaas en roomkaas. Zijn je roosjes iets te groot? Snijd ze dan door de midden.

Voor de koolhydraatarme lezers:

Uit 250 gr.  bloemkoolroosjes haal je ongeveer 10 hapjes. Dat betekent ong. 0.8 khd per hapje. 

Print

Bloemkool gehakt hapjes

Ingredienten:

  • 300 g Gehakt
  • 250 g Bloemkoolroosjes
  • 100 g Roomkaas
  • 5 plakjes Ontbijtspek
  • Geraspte kaas

Instructies:

  1. Kook de bloemkoolroosjes beet gaar.  Laat  ze daarna goed uitlekken op een stukje papier of keukendoek.

  2. Pak ongeveer 30 gr gehakt en druk dat om het bloemkoolroosje heen. Daarom heen wikkel je een 1/2 plakje ontbijtspek. 

  3. Meng de roomkaas met de geraspte kaas. Je kan zelf de hoeveelheid geraspte kaas bepalen.

  4. Je legt het roosje met de bolle kant naar beneden, smeer dan aan de kant van het steeltje wat roomkaas met geraspte kaas. 

  5. Verwarm de airfryer op 180 graden en bal de gevulde hapjes af in ongeveer 7-10 minuten.

  6. Je kan de roosjes in een bakje leggen, maar ook zo in het mandje. Als je ze in het mandje legt, blijft het vocht en vet hierin tijdens het bakken. Net wat je wil.

(Visited 81 times, 1 visits today)