Bloemkool met prei/kaassaus en rookworst| Koolhydraatarm |

Bloemkool met prei/kaassaus en rookworst| Koolhydraatarm |

Afgelopen week maakte ik al een bloemkoolpannetje met kip.  Dit recept lijkt er een beetje op, maar is toch weer anders. (Lekker duidelijk weer)

Ik heb een grove rookworst gebruikt in mijn recept. Maar je kan eigenlijk elk soort wel gebruiken. Het geeft net dat beetje extra smaak af waardoor je een heerlijke saus krijgt. Het recept hier onder is voor 2 personen.

Combineren met gezin

In plaats van bloemkool kan je pasta koken. Macaroni, penne of fusili bijvoorbeeld.

Print

Bloemkool met prei'/kaassaus en worst

Ingredienten:

  • 1 rookworst circa 225 gram Grof of fijne worst
  • 200 gram gesneden prei
  • 100 ml room
  • 100 ml water
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 75 gram geraspte kaas
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 1 grote ui fijngesneden of 2 kleintjes
  • boter/olie om in te bakken
  • peper/zout

Instructies:

  1. Zet een pan met water op en kook de bloemkool gaar.

  2. Verwarm wat boter of olie in een pan en snijd de rookworst in dunne plakjes. Bak de rookworst kort aan en voeg ook de ui en de prei toe. Laat dit enkele minuten slinken. 

  3. Voeg het water, de room en het halve bouillon blokje toe en roer dit goed door. Breng het aan de kook. Strooi dan de geraspte kaas erin en laat dit smelten. Breng op smaak met peper en zout. (Ik heb alleen peper gebruikt)

Geef een reactie