Ik ben echt dol op risotto. Maar helaas boordevol met koolhydraten.  Deze bloemkool risotto is prima te te eten met een rucola melange en wat stukjes kipfilet. Ook als je het lastig vindt om voldoende groentes te eten, dan is deze koolhydraatarme risotto een uitkomt!

Voedingswaarde:

(Zonder kip)

Koolhydraten: 11,7gram
Vet:  37,7gram
Eiwit: 21,4gram

Met kip(100gram):
Koolhydraten: 11,7
Vet: 41,5gram
Eiwit: 52,3gram

 

Print

Bloemkool risotto

Ingredienten:

  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 100 gr champignons
  • 50 gr roomkaas
  • 50 gr ui
  • 25 gr parmezaanse kaas
  • 0.5 blokje bouillon (groente)
  • gedroogde tijm
  • boter/olie
  • peper/zout

Instructies:

  1. Snijd de champignong en de ui klein en bak deze met wat tijm, peper en zout.

  2. Bak in een andere pan de bloemkoolrijst met wat boter gaar. Doe daar ook de roomkaas bij in en roer dit goed door elkaar. Zodra de bloemkool gaar is, kan je de champignons en uien er door doen. 

  3. Doe ook de parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met een verkruimeld bouillonblokje. (Let op niet te veel, anders wordt het te zout)

(Visited 30 times, 1 visits today)