Een echt smikkelbordje was dit. Champignon crème met Mon chou kan je op verschillende manier combineren. Groenten passen er prima bij, maar ook een plakje rosbief of een plakje ham combineren ook goed.

Bleekselderij, paprika, komkommer, gegrilde courgette en worteltjes zijn heerlijke groenten die je bij deze champignon crème kan eten. Maar ook walnoten zijn hier favoriet!

Keukenmachine

Het is handig als je een keukenmachine/hakker hebt om de boel fijn te malen. Maar een staafmixer kan natuurlijk ook!

Print

Champignon crème

Ingredienten:

  • 100 gr Mon Chou
  • 100 gr Champignons
  • 1 Knoflook teentje
  • 20 gr zachte/ gesmolten roomboter
  • Tijm naar smaak gedroogd
  • zout/peper
  • Boter of olie om de champignons te bakken

Instructies:

  1. Snijd de champignons klein en bak deze in een pannetje met wat boter goudbruin. 
    Pel het knoflookteentje en bak dit even mee bij de champignons.  Laat na het bakken de champignons iets afkoelen.

  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of kom als je een stafmixer gebruikt) en maal dit fijn tot een zachte champignon crème. 

  3. Je kan zo nodig nog wat tijm, peper of zout toevoegen. Zet het daarna in de koelkast en laat het opstijven. 

(Visited 84 times, 1 visits today)