Croissant cheesecake

Door Jamilla

Ja hoor, croissant cheesecake met kaneel & vanille, daar gaan we weer. Een lekkere zoete baksel die zowel warm als koud gegeten kan worden. Het is eigenlijk heel erg simpel. Ik heb het croissant deeg van danerolles gebruikt voor de bodem en voor de bovenlaag. Daartussen in doe je de cheesecake vulling.

Dit recept kan je zowel in de oven als in de airfryer maken. Gebruik je de oven? Bak het dan op 180 graden in ongeveer 30a35 minuten. Het ligt ook deels aan je bakvorm, heb je een grote brede bakvorm? Dan zal je croissant cheesecake sneller klaar zijn.

Wanneer je na het bakken de croissant cheesecake volledige laat afkoelen, zal het iets beter te snijden en te verdelen zijn. Eet je het liever warm? Dan loopt de warme cheesecake vulling er nog wat uit.. Ook erg lekker! 1 tip; ik zou het zowel warm als koud proberen!

Ps; heb je ook de ‘gevulde cheeseburgerbroodjes’ al gezien? Ook deze broodjes maakte ik met het heerlijke deeg voor witte broodjes van Danerolles.

 

Croissant cheesecake

Pin Rate

Ingrediënten

  • 200 gr Roomkaas
  • 150 gr Suiker 100+ 50 gr. apart
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Vanille aroma
  • 20 gr Gesmolten boter
  • 1 blik Croissantdeeg (danerolles)

Instructies

  • Verwarm je airfryer vast voor op 160 graden. Vet een ovenschaal of bakvorm in.
  • Afhankelijk van de grootte van je bakvorm leg je de helft van het croissantdeeg op de bodem. (In mijn geval was dat 2 croissant 'deegjes') Druk de naden wat bij elkaar zodat je 1 geheel krijgt.
  • Mix de roomkaas, 100 gram suiker en de vanille door elkaar. 
  • Smeer de cheesecake vulling uit op het croissantdeeg die op de bodem van je bakvorm ligt. 
  • Rol nu je croissantdeeg verder uit en leg het deeg op de cheesecake vulling. Dit is dezelfde hoeveelheid deeg als dat wat je op de bodem gebruikte. Druk ook hier weer de naden bij elkaar, maar deze keer iets voorzichtiger. 
  • Roer de 50gr suiker met de kaneel door elkaar. Smeer met bijv. een kwastje de gesmolten boter op de bovenkant van het deeg. (niet alle boter hoeft erop).
  • Strooi het suikermengsel op het met boter ingesmeerde deeg.
  • Bak de croissant cheesecake in ongeveer 15-20 minuten op 160 graden. En smullen maar! 
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!