Print

Daging Rendang

Dit heerlijke recept voor daging rendang heb ik een tijdje terug gemaakt, het heeft even tijd nodig, maar als het eenmaal klaar is, dan is het smullen geblazen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Aantal: 2 Personen

Ingredienten:

  • 600 gr. Runderlappen
  • 100 gr Santen (kokoscreme)
  • 1 Rode Peper
  • 2 Uien
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 stukje Gember, vers Ong. 1 a 1,5cm
  • 1 tl Citroengras
  • 1 Steranijs
  • 5 Kruidnagels
  • 4 tl kurkuma
  • - Zout/Peper
  • - Olie/Boter

Instructies:

  1. Snijd de peper, uien en gember fijn. Sijd ook de knoflook fijn en zet deze even apart.
  2. Snijd het vlees in klein stukjes en bak deze kort in wat boter of olie. Wanneer het vlees aan beide kanten bruin is, mag je het eruit halen. Het hoeft nog niet gaar te zijn.
  3. Bak in dezelfde pan de Peper, uien en de gember. Na ongeveer 5 minuten, kan je de knoflook, citroengras, steranijs, kruidnagels en kurkuma toe en bak dit 1 minuut op laag vuur mee.
  4. Doe het vlees weer terug in de pan bij de rest en voeg hier heet water aan toe, zodat het vlees net onderwater staat.
  5. Breng het aan de koek en voeg dan de santen er aan toe. Roer dit goed door elkaar totdat de santen is opgelost. Voeg daarna nog wat peper en zout naar smaak toe.
  6. Laat het vlees ongeveer 3 uur rustig sudderen in de pan met de deksel erop. Roer af en toe eventjes.
(Visited 1 times, 1 visits today)