DIY: Bath Jelly maken

Door Jamilla

Weet je hoe leuk het is om zelf deze bath jelly te maken? Eigenlijk is het heel simpel. Het mooie ervan is, dat je geen gekke ‘ingrediënten’ nodig hebt. Alleen je favo douchegel, gelatine en een beetje water. En leuke siliconen vormpjes!

Toevallig had ik hartjes vormen in huis. Daar wilde ik eigenlijk beton in gieten, maar dat plan werkte niet. Met als gevolg 20 kilo beton op zolder liggen waar ik niks meer mee doe.

Eigenlijk kwam ik op het idee om Bath Jelly’s te maken door Laura van de blog; Wereld van mama. (Ik heb mijn werkwijze iets aangepast) Ik was opzoek naar leuke herfst knutsel ideeën. Maar dit idee vond ik zo super leuk, dat ik het direct moest maken! En ik kan het je aanraden! Zelfs met kinderen is dit leuk om te doen!

Wat heb je nodig?

* Je favoriete douchegel ( het liefst met een kleurtje, dat is wel zo leuk!)
* 5 blaadjes gelatine
* Water
* siliconen vormpjes

Als eerst doe je de blaadjes gelatine in een bakje met koud water zodat ze zacht worden.
Kook ondertussen water. Knijp de gelatine uit en spoel het koude water weg. Zodra het kookt, meng je 1 (thee)kom water met de gelatine en roer goed! Pak nu dezelfde (thee)kom en vul deze net zo vol met douchegel als dat je net hebt gedaan met het kokende water. Doe de douche gel bij het water en de gelatine in en roer het goed door elkaar. Vul nu de siliconen vormpjes en laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is, kan je het een nachtje in de koelkast zetten. De volgende dag kan je de vormpjes er moeiteloos uithalen en gebruiken!

Je kan deze jelly’s natuurlijk ook onder de douche gebruiken! Of er een klein speelgoedje in verstoppen als je kinderen hebt. Zo wordt het douchen of in bad gaan, extra leuk!

 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!