Feta olijf bloemen uit de airfryer

Door Jamilla

Een heerlijk hapje uit de airfryer. Het is wel even frummelen met het bladerdeeg om het echt een bloemetje te maken. Maar dan heb je ook wat!

De bloemen kan je trouwens na het bakken ook makkelijk ‘plukken’ zoals mijn dochter deed. Die pikte alle olijf-stukjes eruit.

Ik heb hele olijven uit pot gebruikt. (Lidl) en feta (witte saladekaas ook van Lidl). Bladerdeeg gewoon normale bladerdeeg van eigen merk.

Uit 1 plakje bladerdeeg haal je 2 bladerdeeg bloemen. En daarvoor heb 6 olijven nodig en 6 kleine blokjes feta.

Gebruik je een heel pak bladerdeeg met 10 plakken bladerdeeg, dan heb je 20 feta olijf bloemen. Als tussendoortje is dat erg veel, je zou dan al met 4 personen moeten zijn. Want het is best een flinke hap. (Denk ik haha)

Wat heb je nodig?

Voor 10 feta olijf bloemen

  • 5 plakken bladerdeeg
  • 30 hele olijven (uit pot)
  • 30 kleine stukjes feta (blokjes)

Snijd de bladerdeeg in 6 reepjes van links naar rechts. Pak de reepjes 1 voor 1 op en plak de uiteindes tegen elkaar aan zodat je een soort ovaaltje krijgt. (Zie foto)

Maak 3 ovaaltjes en leg deze dicht tegen elkaar aan. Vul de zijkanten met feta en olijf om en om. (Zie foto)

Knijp dan met duim en wijsvinger alle drie de ovaaltjes in het midden tegen elkaar aan zodat je een ‘bloem’ krijgt. Gewoon een beetje op gevoel.

Verwarm de airfryer voor op 160 graden en bak de bloemen per 5 ( in een Philips XL Airfryer) in ongeveer 10-11 minuten goudbruin.

PS; Laat je even weten wat je er van vond als je dit heerlijke recept hebt gemaakt?

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!