Gegrilde kiwi met kokoscrème

Door Jamilla

Als bloginsider van Lekker & Simpel mocht ook ik aan de slag met de Sungold kiwi’s. Je weet wel die gouden..
Als ik kiwi’s koop, neem ik standaard de gouden versie. Ik vind ze veel milder en lekkerder. De andere vind ik vaak wat zuur. Dus deze opdrachten zijn mij op het lijft geschreven!

De eerste opdracht is het bedenken van een ontbijt recept met de Zespri sungold kiwi. Hmmm… daar heb ik toch stiekem best wel even om moeten denken. Ik eet de kiwi meestal gewoon zoals ze zijn. Ze zijn al zo lekker namelijk! Eigenlijk vind ik het zonde om ze in een smoothie te doen met andere fruit soorten, een ontbijt muffin met kiwi is ook niet zo mijn ding. Ik wil gewoon Kiwi. Niks meer en niks minder.

Vandaar ook mijn keuze voor de gegrilde kiwi met (zoete) kokoscrème. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn kokoscreme meer wat vloeibaar was omdat ik, hoe kan het ook anders, de verkeerde kokosmelk had meegenomen. Je moet echt de vette kokosmelk hebben van 17-18gr vet per 100 gram. Ik had 3 blikjes in huis met 6gr vet. Je raad het al, alle 3 de blikjes zijn er doorheen gegaan. Uit 1 blikje kreeg ik nog wat vette room en met dat beetje heb ik dit recept gemaakt.

Het enige waar je op moet letten met de kokosmelk is dat je het blik een dag van te voren even in de koelkast zet, zo min mogelijk bewegen. En op de dag zelf het blikje voorzichtig openmaken en het troebele water er uit gooien. De kokoscrème blijft achter. Misschien is een tweede blik geen gek idee voor als het mislukt 😛 

Gegrilde kiwi

3 van 1 stem

Ingrediënten
  

 • 1 Zespri Sungold kiwi
 • 1 blikje kokosmelk (17-18gr. vet per 100gr)
 • Vloeibare zoetstof (of poedersuiker, niet zo gezond)

Instructies
 

 • Schil de kiwi en snijd boven en onder de kontjes eraf.  Snijd de kiwi over de lengte door, dus eigenlijk anders dan wanneer je de kiwi uit lepelt 
 • Verwarm de airfryer op 180 graden en zodra deze voorverwarmt is plaats je de kiwi met de platte kant naar beneden. (Ik gebruik gewoon het mandje) 
  De kiwi's mogen er 7-8 minuten in op 180 graden.
 • Je kan de kiwi ook in een pan of in de oven doen 🙂
 • Haal de kokosmelk voorzichtig uit de koelkast en maar open, als het goed is, zit het troebele water aan de boven kant en kan je dat weggieten. Schep de creme eruit en breng op smaak met wat zoetstof of poedersuiker. 
  Je zou eventueel het even kunnen opkloppen met de mixer, zodat het ietswat luchtiger wordt. 
 • Leg een flinke schep in een bakje en leg hierop de gegrilde kiwi's. Eet smakelijk! 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!