gehaktschotel (Small)Deze gehaktschotel niet een van mijn gezondste recepten. Hoewel je het een stuk gezonder kan maken door de saus weg te laten. Maar we hebben heerlijk gegeten. Het is een beetje geïnspireerd op de kapsalon. Ik heb wat ingrediënten die ik in huis had aan de schotel toegevoegd, zo kan je best wat variëren.
Varieer bijvoorbeeld met Courgette, paprika, ui, champignons, prei. In plaats van gehakt kan je ook kip gebruiken. Deze maaltijd kan je makkelijk van te voren klaar zetten. Het verwarmen duurt maar 10 minuutjes.

Mijn ovenschotel ging echt net in de airfryer zonder mandje. Schuin erin en het ging net. Eruit halen ging iets moeilijker. Gewapend met een theedoek en één ovenhandschoen is het gelukt!  Mocht je nou geen passende schaal hebben, vergeet niet dat je nog een oven hebt waar het ook in kan 🙂

Ps–> Vind je het leuk om producten te testen? Meld je dan HIER snel aan! 

8_color (Small)

Print

Gehaktschotel met krieltjes

Aantal: 2 Personen

Ingredienten:

  • 250 gr Krieltjes
  • 250 gr Gehakt Rund of half om half
  • 100 gr Champignons
  • 80 gr Gemengde sla
  • 50 gr Geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 Mozzarella
  • 1/2 Paprika
  • 3 el Mayonaise
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl sambal oelek

Instructies:

  1. Bak het gehakt rul en voeg daarbij de gesneden ui, champignons en paprika toe.
  2. Leg het gehakt mengsel op de bodem van de ovenschaal en leg daar plakjes mozzarella op.
  3. Maak van de mayonaise, een beetje water en het knoflookpoeder een knoflook sausje. Giet dat over de mozzarella in de ovenschaal.
  4. Leg daar boven op de sla. Drup wat sambal over de sla.
  5. Als (bijna) laatste leg je de plakjes krieltjes op de sla. Als allerlaatste strooi de kaas over de krieltjes.
  6. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de airfryer op 180 graden. Doordat alles al gaar is, hoeft het niet te lang erin. In principe is het alleen even opwarmen.
(Visited 42 times, 1 visits today)