Gekonfijte sinaasappelschil maak je zelf!

Door Jamilla

Tot mijn grote verbazing vond ik bij de supermarkten geen gekonfijte sinaasappelschil. Shit! Balen, ik wilde graag een Italiaanse notenkoek (Panforte) maken met dat erin. Juist, dan nemen we gewoon sinaasappels mee en maken we het zelf. Het is wel even een werkje. Vooral als je meerdere sinaasappels gebruikt. Het voordeel is dat je het afgesloten lang kan bewaren. Dan heb je een handig voorraadje.

Buiten dat het lekker is in sommige recepten, is het ook heerlijk om in de chocolade te dippen of om gewoon zo te snoepen.

Ik heb voor dit recept 2 sinaasappels gebruikt, daarvan houd je ongeveer 150 gram over( min alles wat je er van snoept, ik kwam uiteindelijk uit op 130 gram) . Voordat je de schillen gaat blancheren is het ongeveer 80gram.  De rest is dus suiker wat er bij komt. (Niet bij nadenken)

Het is de bedoeling dat je het wit van de schil afhaalt, ik heb het vruchtvlees er uit gesneden en met een citroen rasp/krabbertje het wit er uit ‘gekrabd’. Zo’n mesje is verkrijgbaar bij Dille & Kamille.

Gekonfijte sinaasappelschil

3.50 van 4 stemmen

Ingrediënten
  

  • 2 handsinaasappels
  • 200 gram suiker ongeveer

Instructies
 

  • Was de sinaasappels en maak ze droog. Snijd ze in partjes. Snijd het vruchtvlees eruit.
  • Je houdt nu de schillen over, krab met een scherp mes het wit eruit. Zodat je echt een oranje schil overhoudt. 
  • Zet een pan met water op en breng aan de kook. Zodra het water kookt blancheer je de schillen 2 minuten. Herhaal dit 2x met schoon water. (In totaal dus 3x 3 minuten blancheren) 
  • Na de derde keer snijd je de schillen in smalle reepjes. Niet al te klein. Je kan ze later altijd nog kleiner maken.
  • Weeg de schillen (+/- 80 gram) en doe dit gewicht aan suiker én water in een pannetje. Ook de schillen gaan er in. Breng dit aan de kook. na 30-45 minuten is het een dikke stroop geworden en kan je de schillen neer leggen op een bakpapier. 
  • Zorg dat de schillen niet tegen elkaar aanliggen. Laat ze nu ruim een uur 'opdrogen'. Gebruik een kommetje suiker en rol daar de schillen door. Je zal zien dat ze een stuk minder gaan plakken. 
  • Leg de schillen terug op een stuk bakpapier en laat ze nog 24 uur verder 'opdrogen'. 
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!